Kol: Izrael želi mir s Palestincima

Ambasador Izraela u Beogradu Artur Kol izjavio je da njegova zemlja želi mir sa svim svojim arapskim susedima, uključujući i Palestince.

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.01.2009.

14:17

Default images

"Za najnovije sukobe u Gazi odgovoran je Hamas, koji već skoro osam godina povremeno raketama gađa civilne ciljeve u Izraelu. To ističe i većina medija u svetu, ali ima i izrazito antiizraelskih i antisemitskih izveštaja", dodao je on tokom međunarodnog seminara o holokaustu, otvorenom danas u novosadskom hotelu "Sajam".

Prema njegovim rečima, u delu međunarodne zajednice postoje dvostruki aršini kada je u pitanju Izrael.

"U raznim delovima sveta vode se ratovi, terorizam hara u Indiji, Iraku, Indoneziji, pa i Španiji, stalna napetost je u Bosni i Hercegovini i Čečeniji, a samo Izrael i njegovi postupci postaju tema sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN)", rekao je diplomata koji je pre Beograda službovao u Vašingtonu i Londonu.

Kol je ukazao da svaka zemlja ima pravo da se bori za svoj opstanak i samoopredeljenje, pa to važi i za Izrael, 48. članicu UN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: