Supruga spremna da plati otkup

Supruga grčkog brodovlasnika Periklesa Panagopulosa, koji je nedavno kidnapovan u Atini, poručila je da je spremna da plati otkup za njegovo oslobađanje.

Izvor: B92

Subota, 17.01.2009.

16:42

Default images

Ona je danas pozvala državne i privatne grčke televizijske stanice i rekla da se boji da joj je suprug mrtav jer je otmičari nisu kontaktirali, a istekao je i rok od 48 sati za otkup.

"Apelujem na ljude koji su oteli mog muža da me kontaktiraju. Bila sam spremna da udovoljim njihovim zahtevima pre 24 sata. Pošto me nisu zvali, nemam šta drugo da ponudim. Nudim sebe u zamenu", kazala je Periklesa Panagopulos.

Trojica naoružanih muškaraca otela su u ponedeljak Panagopulosa i njegovog vozača - kojeg su ubrzo oslobodili.

Kidnaperi su pred Panagopulosom i vozačem pominjali da za oslobađanje grčkog brodovlasnika računaju da će dobiti između 30 i 40 miliona evra, podsetio je Rojters.

Policija je zatražila od otmičara da se pažljivo odnose prema Panagopulosu (74), s obzirom na njegovo narušeno zdravlje.

Panagopulosova firma "Superbrzi feriboti" je, uglavnom, držala linije između Grčke i Italije.

To je treća otmica istaknutih ličnosti u Grčkoj od sredine 2008. godine.

Krajem juna u Solunu je kidnapovan izvršni direktor aliminijumske kompanije "Alumil" i predsednik Federacije industrijalaca severne Grčke Jorgos Milonas - koji je oslobođen tri sedmice kasnije, posle nego su otmičari dobili novac za njegovo puštanje.

U avgustu je uhapšen najtraženiji grčki kriminalac Vasilis Palaiokostas, koji je organizovao otmicu Milonasa.

On je 2006. godine pobegao iz zatvora gde je bio zbog pljački i otmica.

U Atini je decembra prošle godine kidnapovan poznati lekar, koji još nije pronađen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: