O mandatima SRS-a kad stigne zahtev

Novi predsednik Administrativnog odbora Skupštine kaže da će taj odbor raspravljati o bivšim mandatima SRS-a tek kada za to bude upućen zvanični zahtev.

Izvor: B92

Subota, 17.01.2009.

15:06

Default images

"Za sada ne postoji nijedan sporni mandat u Skupštini Srbije, dakle Skupština Srbije ima 250 poslanika, a nikakav zvanični zahtev kojim bi se osporavao nečiji mandat nije došao u Adminsitrativni odbor, niti bilo kome bilo kada u Skupštini Srbije”, kaže Konstantinović.

“Postoje pravila koja utvrđena Zakonom o izboru narodnih poslanika, postoji Ustav Republike Srbije koji na određeni način reguliše pitanje mandata i poveravanje mandata stranci. Svaki narodni poslanik može da podnese ostavku, za sada nijedna ostavka nijednog poslanika nije došla u Administrativni odbor", rekao je on.

Konstantinović kaže da time što je mesto predsednika Administrativnog odbora pripalo demokratama nije narušeno nikakvo pravilo, jer, pravila u principu nema, već je sve stvar dogovora poslaničkih grupa. On navodi i da ne postoji nikakav dogovor, pa ni vraćanje duga radikalima za usvajanje budžeta.

"Srpska radikalna stranka nikada nije zadužila DS. SRS je naš politički protivnik”, rekao je Konstantinović.

“To što je usvojen budžet Republike Srbije je dobro za građane. Usvojen je glasovima skupštinske većine, dakle DS-a i drugih koji čine vladajuću koaliciju, a SRS nije glasao za budžet i nije omogućio da se budžet donese, nego su to uradili oni koji su glasali za budžet", zaključio je on.

Posle smene Tomislava Nikolića na redu je i smena Jorgovanke Tabaković sa mesta predsednice odbora za finansije, i to bi, prema Konstantinovićem rečima, trebalo da se dogodi na narednoj sednici Adminsitrativnog odbora koja je zakazana u ponedeljak.

Eventualne preraspodele mesta u odborima Skupštine Srbije biće poznate nakon sastanka poslaničkih grupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: