Još bez odluke o smeni Nikolića

U Skupštini Srbije još nema odluke o tome kada će se Administrativni odbor izjašnjavati o zahtevu radikala za smenu predsednika odbora Tomislava Nikolića.

Izvor: B92

Sreda, 14.01.2009.

18:16

Default images

Iz vladajuće koalicije i dalje govore da će taj posao – hteo to Tomislav Nikolić ili ne – biti završen do kraja nedelje, a nezvanično se može čuti da bi sednica mogla da bude održana već sutra. Kandidat da preuzme Nikolićevo mesto je, kako nezvanično saznaje B92, poslanik DS-a Nenad Konstantinović.

Na najčešće postavljano pitanje ovih dana – kada će i ko smeniti Tomislava Nikolića s mesta šefa Administrativnog odbora, još nema konkretnog odgovora.

Šefica poslanika "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija kaže da će vladajuća većina zakazati sednicu ukoliko to ne učini Tomislav Nikolić.

"Ukoliko ne bude drugog načina, mi ćemo zakazati taj odbor i tražiti smenu predsednika i predložiti novog", kazala je Kolundžija.

Nikolić, pak, kaže da on nije dobio nikakav zahtev ni za zakazivanje sednice, ni za svoju smenu.

“Šta tu imaju da razgovaraju šefovi poslaničkih grupa, o tome su razgovarali Šešelj, Tadić i Dačić, što bismo mi sad lomili da ćemo mi o nečemu da se dogovorimo ako je to već dogovoreno“, rekao je on.

"Ako je dogovoreno da budem smenjen, ako za to postoji skupštinska većna i ako je dogovoreno da neko drugi bude izabran, o čemu onda šefovi poslaničkih grupa treba da razgovaraju?", upitao je Nikolić.

Šef poslanika radikala Dragan Todorović traži i da radikalima budu vraćeni mandati poslanika koji su u Nikolićevom poslaničkom klubu kao članovi Srpske radikalne stranke. On očekuje sednicu Administrativnog odbora već sutra.

Prema njegovim rečima, ukoliko mesto predsednika Administrativnog odbora ne bude dodeljeno SRS-u, doći će do disbalansa u dogovoru koji je opozicija postigla sa pozicijom i u tom slučaju, pozicija će imati jedna odbor više.

Kako se nezvanično može čuti i u vladajućoj koaliciji, sednica odbora mogla bi da bude održana sutra ukoliko se šefovi grupa o tome saglase. Mesto predsedavajućeg preuzela bi Demokratska stranka, a nezvanično se kao kandidat pominje poslanik Nenad Konstatinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: