Bez aktiviranja blanko ostavki

Beograd -- Naprednjaci ne mogu da aktiviraju blanko ostavke poslanika SRS, a radikali neće moći da vrate mandate troje poslanika koji su prešli u SNS, piše Politika.

Izvor: Politika
Podeli

Pretnja lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića da bi, ukoliko radikali aktiviraju tri ostavke poslanika SNS-a, on mogao da pronađe i aktivira pedesetak radikalskih blanko ostavki nema osnova, kažu eksperti.

"Nikolić se bori da zaštiti mandate koje je preneo. Samo za Nikolićev mandat može se pokrenuti inicijativa, iako nema izgleda za uspeh, jer je formalno na snazi ranije odluka Ustavnog suda da je poslanik vlasnik mandata", kaže za Politiku Slobodan Vučetić, bivši predsednik Ustavnog suda.

Radikali su najavili da će čim Nikolić bude smenjen sa mesta predsednika Administrativnog odbora aktivirati blanko ostavke Veroljuba Arsića, Jelene Budimirović i Igora Bečića, koji su naknadno prešla u Nikolićev poslanički klub "Napred Srbijo".

Oni ne mogu ništa da preduzmu u odnosu na ostalih 18 poslanika koji su prešli u SNS, jer nemaju njihove blanko ostavke.

Nikolić je o aktiviranju radikalskih blanko ostavki počeo da govori nakon što je najavljeno da bi mogao da bude smenjen sa mesta predsednika Administrativnog odbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.