Nova eksplozija gasa u Sarajevu

U Sarajevu se sinoć dogodila nova eksplozija gasa, u kojoj nije bilo žrtava, ali je pričinjena neprocenjiva materijalna šteta.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 12.01.2009.

08:15

Default images

U starom delu grada izgorela je stara bosanska kuća, koja je bila pod zaštitom države. Dolazak gasa u Sarajevu odneo je i jednu žrtvu - starija žena je umrla od trovanja ugljen-monoksidom, dok je u subotu od posledica eksplozije gasa povređeno pet osoba, članova porodice Hadrović iz Sarajeva.

Ozbiljna upozorenja stručnjaka da se strogo vodi računa u rukovanju gasnim instalacijama prvobitno su se utopila u velikom oduševljenju kada je gas iz Srbije stigao u Sarajevo.

Nije, međutim, prošlo ni sat vremena, a dogodila se velika tragedija. U eksploziji gasa povređena je petočlana porodica Hadrović. Otac, majka i troje maloletne dece bili su prve žrtve.

Nesretna žene doslovno je spržena, a njeni disajni organi u potpunosti su izgoreli. Ona je prebačena na lečenje u Minhen.

“Ona ima izuzetno teške opekotine po licu, vratu i trupu i ono što je najgore, opekotine disajnih organa, tako da je ona izuzetno teško povređena i videćemo šta će biti u narednim satima”, rekla je ranije portparolka Kliničkog centra Sarajevo Biljana Jandrić.

Iako su uplašeni građani naglo postali svesni opasnosti, za samo nekolio sati “pala” je i prva žrtva.

Sedamdesetosmogodišnja žena pronađena je mrtva u svojoj kući u sarajevskom naselju Ilidža. Ona je umrla od trovanja ugljen-monoksidom, koji je zbog neispravnih gasnih instalacija ulazio u njenu sobu.

Ta smrt najavila je i još jedan incident s gasom. Nova eksplozija raznela je porodičnu kuću u padinskom naselju Vratnik, a stanovnici te kuće, 80-godišnji supružnici, samo pukom srećom ostali su nepovređeni.

Jedan od komšija kaže da takav strah nije preživeo još od rata. “U momentu je bila jaka eksplozija, ravna granati. Prednji deo zida, do ulice, komplet je izleteo, na pedeset metara od mene posulo se staklo”, rekao je on.

Zbog ovih događaja sa dolaskom gasa, sve je više onih stanovnika BiH koji taj energent gledaju drugačijim očima, nalazeći se između dva straha - od novog smrzavanja, ali i spoznaje kako imaju potencijalnu bombu u kući i kako svakoga od tragedije deli samo mali trenutak nepažnje.

Inače, vlasti u BiH pozdravile su potez Srbije, koja je, nemajući ni sama dovoljnu količinu tog energenta, deo gasa prosledila Bosni i Hercegovini. O tome čitajte u rubrici Drugi pišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: