Dejanovićeva: Usvojićemo Poslovnik

Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović kaže da će parlament usvojiti novi poslovnik o radu za koji bude glasala većina poslanika, bez obzira na stav SRS.

Izvor: B92

Petak, 09.01.2009.

00:05

Default images

Pred poslanicima će se 12. januara po hitnom postupku naći poreski zakoni, od kojih zavisi prikupljanje i raspodela sredstava iz budžeta, a bez kojih nije moguće normalno funkcionisanje države, izjavila je u Poligrafu B92 Slavica Đukić-Dejanović. Ona je rekla i da bi Tomislav Nikolić trebalo da bude smenjen sa mesta predsednika Administrativnog odbora.

"Tomislav Nikolić je na mesto predsednika Administrativnog odbora došao kao predstavnik najveće opozicione poslaničke grupe i, pošto više ne pripada toj grupi, potrebno je izabrati novog čoveka na tu funkciju", smatra predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović.

"Moj stav je da predsednik Administrativnog odbora treba da bude osoba iz najveće poslaničke grupe, nije bitno da li je ona u opoziciji ili na vlasti. Ja ću pokušati taj stav da plasiram na svojoj poslaničkog grupi i o tome će odlučiti članovi Administrativnog odbora, o tome ko će biti predsednik", rekla je ona.

Ona demantuje da je reč o ustupcima radikalima kako bi prekinuli blokadu rada parlamanta i veruje da će donošenjem novog poslovnika do prvog marta biti poboljšana efikasnost rada Skupštine.

"Prostim izglasavanjem ćemo ih uvući u priču da mogu biti i dalje protiv dan, dva ili tri, ali četvrti dan ćemo izglasati poslovnik za koji bude većina opredeljena", kazala je predsednica parlamenta.

Skupštinska većina jeste krhka, ali vladajuća koalicija većinu svojih predloga čini prijemčivim i za opozicione grupe, tvrdi predsednica parlamenta.

SNS: Nikolić neće podneti ostavku

Tomislav Nikolić neće podneti ostavku na mesto predsednika Administrativnog odbora Skupštine Srbije već će čekati da ga "zajedno smene" Srpska radikalna stranka i Demokratska stranka, saopšteno je danas u Srpskoj naprednoj stranci.

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za štampu da ta stranka očekuje da SRS i DS "zajedno podnesu zahtev za smenu" Nikolića.

"To će biti lepa slika u Skupštini Srbije", dodao je Vučić i naveo da Nikolić neće podneti ostavku "samo da bismo građanima Srbije pokazali tu sliku".

Vučić je ponovio da su radikali "pustili" izglasavanje budžeta Srbije za 2009. godinu u Skupštini posle "trgovine" sa vlašću u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: