Presuda Brovini nepovoljno ce se odraziti na sudjenja Srbima na Kosovu

Izvor: B92

Petak, 10.12.1999.

19:57

Default images
Osuda predsednice Lige albanskih zena Fljore Brovina na 12 godina zatvora, zbog, kako se navodi, u presudi Okruznog suda u Nisu, udruzivanja radi neprijateljske delatnosti u vezi sa terorizmom izvrsenog u vreme ratnog stanja, izazvala je veliko interesovanje strane javnosti, posebno zapadnih zvanicnika. Opsta ocena medunarodnih predstavnika, zainteresovanih za slucaj Brovina, je da je sudjenje imalo politicki karakter i da je sudstvo u Srbiji ponovo zloupotrebljeno. U tom kontekstu, posebno se naglasava cinjenica da predsednik Sudskog veca, sudija Marina Milanovic, nije uopste obrazlozila presudu, javlja B2 92. Predstavnik Komiteta jugoslovenskih pravnika za ljudska prava Gradimir Nalic takodje ocenjuje da je sudjenje Flori Brovini skandalozno za nase pravosudje i dodaje:

“Ovakvo sudjenje Albancima u Srbiji ce se sigurno nepovoljno odraziti na sudjenja Srbima na Kosovu. Strah nas je i da ce, kada drzava zavrsi sa sudjenjima Albancima, navikavsi se da izrice najteze osude neprimerene delima da nastavi sa slicnim presudama protiv neistomisljenika iz Srbije”, zakljucio je Nalic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: