Đilas: Ne otpuštati radnike

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas pozvao je sve privatne kompanije u Srbiji na socijalnu odgovornost i zatražio od njih da ne otpuštaju radnike.

Izvor: B92

Nedelja, 14.12.2008.

12:33

Default images

Đilas je agenciji Beta rekao da od najvećih srpskih kompanija očekuje da u narednoj godini ne jure za profitom, već da radnicima, koji su i inače najveći gubitnici tranzicije, omoguće da u 2009. godinu sačuvaju svoja radna mesta.

"Nije retka pojava danas u Srbiji da radnici ostaju bez posla, jer pojedinci, koji su postali vlasnici preduzeća u procesu privatizacije, koriste okolnost da otpuštajući ljude neopravdano uvećaju svoj profit", kazao je Đilas za Betu.

Prema rečima gradonačelnika Beograda, najveći problema sa kojim se Srbija može suočiti je upravo gubitak radnih mesta koji može prouzrokovati uništavanje čitavih porodica.

"Ako izgubimo nekoliko hiljada radnih mesta u jednom danu jer neko juri za svojim profitom u želji da ga zadrži na nivou proteklih nekoliko godina, uništavamo čitave porodice", kazao je on.

Država, naveo je Đilas, u svom razvoju mora više da se brine o zaštiti radnih mesta i da ka tome usmeri sve svoje raspoložive snage i državne mehanizme.

"Mora se svakome objasniti da je u današnje vreme nužno pokazati socijalnu odgovornost, smanjiti trku za profitom i omogućiti ljudima koji su gubitnici tranzicije da prežive godinu koja je ispred nas", kazao je gradonačelnik Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: