Obradović: Ugovori sledeće nedelje

Ministar prosvete Žarko Obradović najavio je da će iduće nedelje biti potpisani posebni kolektivni ugovori za zaposlene u obrazovanju.

Izvor: B92

Subota, 13.12.2008.

12:29

Default images

"Mislim da je ostao mali broj nerešenih pitanja, tako da ćemo, nakon razgovora sa ministrom rada i socijalne politike Rasimom Ljajićem i predstavnicima tri reprezentativna sindikata obrazovanja, posebne kolektivne ugovore potpisati tokom naredne nedelje", rekao je Obradović za agenciju Beta.

Tim ugovorima se utvrđuju uslovi rada zaposlenih u prosveti iduće godinu.

Sindikati su najavili da će organizovati štrajk ukoliko ugovori ne budu potpisani.

Iznos jednokratne novčane pomoći koju bi do kraja godine trebalo da dobiju svi zaposleni u obrazovanju, prema rečima ministra, biće utvrđen pošto se, sa predstavnicima Ministarstva finansija, utvrdi kolika je ušteda ostvarena u ovogodišnjem budžetu Ministarstva prosvete.

"Postoji ideja da taj iznos bude različito podeljen, da oni sa manje primanja dobiju više, a oni sa većim zaradama manje. Hoćemo da čujemo i sve predloge sindikata i zajedno sa njima dođemo do dogovora", kazao je Obradović.

Sindikati su ranije predložili da nastvno osoblje dobije po 5.000 dinara, a nenastavno osoblje u prosveti po 8.000 dinara.

Prema rečima ministra, škole u Srbiji mogu da počnu zimski raspust 31. decembra, ali će taj dan morati da nadoknade jer je radni.

Obradović je rekao da će dopis sa takvim obaveštenjem uskoro biti prosleđen školama u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: