Đilas: Detalji za nekoliko meseci

Izgradnja metroa u Beogradu trebalo bi da počne u narednih godinu dana, izjavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Izvor: B92

Petak, 12.12.2008.

15:24

Default images

Povodom nedavnog boravka u Moskvi, gde je sa gradonačelnikom Jurijem Luškovim razgovarao o učešću ruskih kompanija u velikim infrastrukturnim projektima, Đilas je rekao da bi ruska država trebalo da "stane" iza projekta izgradnje metroa i obezbedi kreditnu liniju za Srbiju, koja bi bila pod povoljnijim uslovima nego što je tržišna.

U narednih nekoliko meseci trebalo bi da budu utvrđeni detalji vezani za ovaj projekat, odnosno utvrđene definitivne trase metroa i određene sve njegove tehničke karakteristike, rekao je Đilas prilikom obilaska Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić".

Podsećajući da su za izgradnju metroa u Beogradu zainteresovani i Kinezi, on je naveo da je neophodno izabrati najbolje tehničko rešenje koje je moguće realizovati.

Đilas je u sredu, tokom posete Moskvi, najavio da bi do kraja decembra trebao da bude napravljen yajednički protokol o saradnji glavnih gradova Rusije i Srbije, a da se u januaru 2009. godine u Beogradu očekuje dolazak ruske delegacije, kako bi se konkretizovali svi predlozi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: