Sporno meso iz Irske u Sloveniji

Veterinarska uprava Slovenije saopštila je da je pronađena pošiljka od 882 kilograma mesnih proizvoda koji sadrže meso iz Irske sa opasnim supstancama.

Izvor: B92

Petak, 12.12.2008.

01:46

Default images

Zbog toga veterinarska uprava savetuje potrošačima koji su već kupili te proizvode da ih vrate na mesto prodaje i ne jedu. Italijanske prodavnice Eurospin u Sloveniji, kojima su poslati pomenuti mesni proizvodi koji sadrže meso irskog porekla sa dioksinima, već su saopštile da su sporne proizvode povukle iz prodaje.

Direktori veterinarskih uprava država članica EU su u sredu, u Briselu, usvojili mere u vezi sa "dioksinskom aferom" u Irskoj, kojima će pokušati da smanje rizike i obezbede dalju visoku zaštitu potrošača u evropskim i drugim državama.

Zbog toga su odlučili i da sva svinjetina proizvedena u Irskoj između 1. septembra i 6. decembra bude povučena iz prodavnica i bezbedno odstranjena.

Pored mesa, sa prodajnih polica biće povučeni i svi proizvodi poput sendviča, pica ili sosova koji sadrže više od 20 odsto svinjetine ili svinjske masti iz Irske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: