Zagreb: Nepropisna ćirilica

Pismo Beogradskog pevačkog društva mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Jovanu Pavloviću u Zagreb ostalo je neuručeno jer je adresa bila napisana ćirilicom.

Izvor: Beta, Jutarnji list

Četvrtak, 11.12.2008.

14:33

Default images

U tekstu se navodi kako je Hrvatska pošta pismo vratila na beogradsku adresu uz oznaku "zabranjeno", a u objašnjenju Pošta je navela kako "davalac poštanskih usluga može odbiti primanje pošiljke koja nije adresirana na propisani način", piše Jutarnji list.

Hrvatska pošta navela je da pismonosna pošiljka Beogradskog pevačkog društva zbog adrese ispisane na ćirilici nije bila propisno adresirana, jer je "u Hrvatskoj u službenoj upotrebi latinično pismo".

List prenosi izjavu oca Petra iz Srpske pravoslavne crkve u Beogradu, koji je objasnio da je poziv adresiran ćirilicom uobičajeni način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: