Novi sukob mladih i policije

Stotine mladih se sukobilo u Brestu sa žandarmima koji su odgovorili bacanjem suzavca, saopštila je policija u tom gradu na zapadu Francuske.

Izvor: B92

Sreda, 10.12.2008.

19:57

Default images

U sukobima je učestvovalo između 300 i 400 mladih, a policija je privela jednu osobu. Sukobi mladih sa policijom traju od ponedeljka, kada je došlo do nereda na demonstracijama srednjoškolaca protiv reformi u prosveti.

Na nekoliko škola su razbijeni prozori, a u centru grada i automobili, tokom jučerašnjih sukoba između policije i mladih.

Direktor jedne srednje škole je izjavio da ne zna zbog čega srednjoškolci demonstriraju, ali da u toj grupi ima i mlađih, koji su vrlo odlučni.

Sindikati prosvetnih radnika organizuju štrajk protiv politike vlade u prosveti i ministra za obrazovanje, Gzavije Darkos, a koja podrazumeva ukidanje radnih mesta u obrazovanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: