Rojter: Dobar početak misije

Portparol Euleksa Viktor Rojter kaže da je prvi dan formalnog početka rada Misije protekao je dobro i bez incidenata.

Izvor: B92

Sreda, 10.12.2008.

19:09

Default images

“Mi smo vrlo zadovoljni. Jučerašnji, prvi dan, formalnog početka rada Misije protekao je dobro i bez incidenata. Još jednom bih istako da je u pitanju tek početak misije, jer ćemo punu operativnost postići tek krajem zime “, rekao je Rojter u izjavi za Dojče Vele.

Raspoređivnje evropske policijsko-sudske misije na Kosovu, proteklo je, prema rečima predstavnika za javnost Euleksa Viktora Rojtera, “baš onako kako je i planirano od samog početka.“

Tako se već se danas svuda na Kosovu mogu videti evropski policajci, sudije, tužioci i službenici carine.

Rojter je naglasio i da su od juče uspostavljeni kontakti sa lokalnim policajcima, sudijama i tužiocima i da će te veze predstavljati osnovu buduće saradnje na terenu.

Ta saradnja vodila bi ka ispunjenju osnovne ideje misije, a to je insistiranje na odgovornosti i inicijativi lokalnih vlasti uz podršku, nadzor i savete pripadnika Euleksa, rekao je Rojter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: