Đilas i Luškov o izgradnji metroa

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas razgovarao je sa gradonačelnikom Moskve Jurijem Lužkovom o učešću ruskih kompanija u izgradnji metroa i novih mostova.

Izvor: Tanjug

Sreda, 10.12.2008.

18:59

Default images

"Razgovori sa gradonačelnikom Moskve Jurijem Lužkovom bili su posvećeni obnovi saradnje dva grada", rekao je Đilas agenciji Tanjug, dodajući da je ruska strana zainteresovana i za nabavku prehrambenih proizvoda iz Srbije za njihove gradske rezerve.

Budžet grada Moskve iznosi 54 milijarde dolara što govori kolika je to potencijalna mogućnost za razvoj privrede, ne samo Beograda, već i čitave Srbije, ukazao je on.

Đilas je rekao da je sa prvim čovekom Moskve razgovarao i o potencijalnoj nabavci vozila za Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd", jer grad namerava da sledeće godine kupi nove trolejbuse.

Do kraja decembra biće napravljen Zajednički protokol o saradnji glavnih gradova Rusije i Srbije, a u januaru 2009. godine u Beogradu očekujemo rusku delegaciju kako bi konkretizovali sve predloge", istakao je gradonačelnik Beograda.

Đilas je danas na zvaničnoj ceremoniji predao Lužkovu ključeve "Evrosonga".

Rusija je, pesmom Dime Bilana "Veruj mi", ove godine u Beogradu prvi put pobedila na "Evrosongu".

Finale "Evrosonga" biće održano 16. maja u moskovskom sportskom kompleksu "Olimpijski". Pored Moskve, kandidati za održavanje "Evrosonga" u Rusiji bili su Sankt Peterburg i Soči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: