U Kini sve više patenata

Kina je znatno ubrzala prijave novih patenata i do 2012. će prestići Japan, tekućeg lidera u novim patentima, rezultat je jedne naučne studije.

Izvor: Beta

Sreda, 10.12.2008.

02:08

Default images

Izveštaj je obelodanio da Kina nije samo tradicionalno poljoprivredna i zanatska zemlja, već se sve više usredsređuje na pronalazaštvo, naročito u oblastima kao što je hemijski inženjering. "Iz Kine dolazi sve više pronalazaka, mnogo više nego iz drugih delova sveta. To je rezultat inicijativa vlade te zemlje", rekao je jedan od autora studije.

U to spadaju i bonusi u vrednosti godišnje plate, koje dobijaju pronalazači novog patenta, rekao je jedan od konsultanata na studiji.

"U Kini, 16 odsto patenata dolazi iz akademskih sredina. To je znatno više od četiri odsto u SAD i jedan odsto u Japanu", rekao je on.

On je naveo da je to verovatno zbog toga što kineska vlada ima mnogo jasnije smernice koje tehničke oblasti treba istraživati.

Najveći patentni autoriteti na svetu su Japan, SAD, Evropski zavod za patente, Južna Koreja i Kina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: