Uručene nagrade "Vitez poziva"

Na svečanosti u Narodnom pozorištu u Beogradu uručene su nagrade "Vitez poziva" koju, po drugi put, dodeljuje nevladina organizacija Liga eksperata.

Izvor: B92

Utorak, 09.12.2008.

21:46

Default images

Ovogodišnji dobitnici su advokat i teoretičar prava Slobodan Beljanski, književnik Filip David, političar Dragoljub Mićunović, novinar Mihal Ramač i univerzitetski profesori Vesna Rakić-Vodinelić i Đura Šušnjić. Dobitnici su u obraćanju prisutnima rekli da se pozivu služi i da ovo priznanje tera da se i ubuduće na taj način ponašaju.

"Demokratija nije vladavina većine ni vladavina manjine, demokratija je vladavina vrline, prava i pravde", kazao je Šušnjić.
Svečanost je protekla u znaku isticanja značaja vrline koja je, kako je rekao izvršni direktor LEX-a Božo Prelević, sakrivena skandalima i senzacionalizmom.

Nagrada "Vitez poziva" dodeljuje se za promociju moralnih i profesionalnih vrednosti, značajan stvaralački opus, autonomno i časno delovanje i ponašanje.

Nagrade je uručio predsednik žirija, profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić, a prisutne je, u ime predsednika Srbije Borisa Tadića pozdravio njegov izaslanik Trivo Inđić.

U žiriju su bili i Vida Ognjenović, Ratko Božović, Vladimir Goati, Žarko Trebješanin, Vojin Dimitrijević i Vlastimir Matejić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: