Danas: Limuzina za GSP

Generalni direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograda naručio je za svog zamenika automobil od 2,5 miliona dinara, piše Danas.

Izvor: B92

Utorak, 09.12.2008.

04:14

Default images

To se događa u vreme kada svi državni organi apeluju na štednju na svim nivoima i kada se pojedini direktori javnih preduzeća pozivaju na odgovornost zbog rasipništva, piše list.

Generalni direktor Gradskog-saobraćajnog preduzeća u Beogradu Radoslav Nikolić je na ovu funkciju došao u septembru, kao kadar Socijalističke partije Srbije.

“Tačno je da sam odlučio da mom zameniku Slobodanu Steviću kupimo automobil za 2,5 miliona dinara, jer je nama potrebno još jedno putničko vozilo”, potvrdio je Radoslav Nikolić za Danas.

Na pitanje da li je u vreme krize morao da naruči vozilo koje košta 2,5 miliona dinara, bez PDV-a, Nikolićje odgovorio: “Mogao sam da naručim i automobil koji košta četiri miliona dinara, ali nisam“.

Na sledeće pitanje Danasa ko odlučuje o tome da li je novi automobil potreban GSP-u i koliko novca za tu namenu ima na raspolaganju, generalni direktor Nikolić je rekao: „Do sada je odlučivao generalni direktor, a hvala bogu, i ubuduće će to biti moja nadležnost“.

Inače, GSP trenutno raspolaže sa 39 putničkih automobila.

Novi automobil namenjen je Slobodanu Steviću koji je, prema nezvaničnim informacijama, od Radoslava Nikolića na korišćenje većdobio limuzinu sitroen C5, staru četiri godine, koju je koristio bivši generalni direktor Slaven Tica.

Stević, po svemu sudeći, nije bio zadovoljan sitroenom, pa je 17. novembra izdao nalog za nabavku novog automobila. Nikolić je 24. novembra doneo odluku o pokretanju postupka nabavke luksuznog putničkog vozila.

Vozilo bi do Nove godine trebalo da bude plaćeno i isporučeno u GSP.

Danasu je u kabinetu gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa rečeno da će gradonačelnik o ovom pitanju moći da se izjasni kada dobije zvaničnu dokumentaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: