Za pljačku odgovoran Pink Panter?

Pljačkaši pariske draguljarnice "Hari Vinston" mogli bi biti pripadnici grupe Pink Panter, odgovorne za nekoliko velikih pljački, izveštavaju francuski mediji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.12.2008.

01:27

Default images

Reč je o bandi pljačkaša nakita s holivudskim metodama koju čine osobe s prostora bivše Jugoslavije. Francuski sud je prošle nedelje osudio Dragana Mikića koji je u bekstvu na 15 godina zatvora, Gorana Dražića na 10, a Bobana Stojkovića na šest godina zbog pljački koje su počinili od 2001. do 2003. godine, čiji je plen iznosio sedam i po miliona evra.

Spektakularnim krađama u Parizu, Ženevi, Dubaiju, Sen Tropezu, Monaku, Tokiju, Londonu, čiji se plen procenjuje na 100 miliona evra, pljačkaši iz grupe Pink Panter postali su noćna mora svih policija sveta, piše francuski list Figaro.

Posle krađe pariskog butika nakita u subotu i izjave istražnih organa da je pljačka izvedena u stilu grupe Pink Panter, francuski mediji opširno opisuju njihov model koji se sastoji od nekoliko faza.

Kada odrede lokaciju, šalju ekipu koja je zadužena da pripremi teren. To je najčešće par koji igra ulogu bogatih klijenata zlatara, koji dobro govori više jezika i čija je uloga da procene bezbednost i način bekstva. Druga ekipa kamuflirana preduzima akciju.

Prema informacijama francuskih medija, “tvrdo jezgro” čini tridesetak šefova koji se nalaze u Zagrebu, Tirani i Beogradu, odakle šalju instrukcije operativcima koje čine bivši srpski, hrvatski i crnogorski policajci i vojnici koji su se borili u ratovima u bivšoj Jugoslaviji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: