"Sporija profesionalizacija vojske"

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da će zbog manjih izdvajanja iz budžeta za oružane snage biti usporen proces profesionalizacije.

Izvor: Beta

Subota, 06.12.2008.

10:31

Default images

"Ovaj budžet će usporiti proces profesionalizacije, odnosno projekat koji je zacrtan još pre šest godina i za koji sam bio ubeđen da ima podršku, ne samo Vlade, već i celokupnog društva", rekao je Šutanovac u intervjuu za "Danas".

Vojni budžet za 2009. godinu biće oko 2,1 odsto Bruto nacionalnog proizvoda, odnosno oko 70 milijardi dinara, umesto predviđenih 2,4 odsto to jest 76 milijardi.

"Proces profesionalizacije trebalo je da bude završen do kraja 2010. godine. Sada smo u takvoj poziciji da ne možemo da znamo šta će biti 2010, koliki će tada biti budžet Ministarstva odbrane. Vojska Srbije i vojni budžeti ne mogu da zavise od dnevnopolitičkog planiranja", rekao je Šutanovac.

Govoreći o planovima za modernizaciju vojske, ministar je rekao da je bilo u planu da se započne nabavka novih oklopnih vozila točkaša, ali da novi budžet "to neće moći da iznese".

"Što se tiče jednog broja aviona i druge borbene tehnike koju Srbija želi da preuzme od Crne Gore i BiH, verujem da će te letelice biti uskoro na našim aerodromima. Postoji pozitivno raspoloženje da se taj proces nastavi i završi, ali izgleda da je birokratija toliko moćna te može da uspori de se realizuju odluke ministra", rekao je Šutanovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: