Indija traži od Pakistana teroriste

Indija je zatražila od Pakistana da joj isporuči teroriste, osumnjičene za prošlonedeljne napade u Mumbaju, saopšteno je danas u Nju Delhiju.

Izvor: B92

Utorak, 02.12.2008.

08:18

Default images

Zahtev je uputio indijski ambasador u Islamabadu Satjabrata Pal na sastanku s pakistanskim zvaničnicima. Indija traži da se isporuči vođa ekstremističke grupe Lakšar-e-Taiba, Hafiz Sajid. Ta grupa je bazirana u Pakistanu, a aktivna u Kašmiru.

Kako je danas saopšteno u Islamabadu, pakistanske vlasti će odgovoriti na zahtev Indije o isporučivanju osoba osumnjičenih za prošlonedeljni napad u Mumbaju.

Inače, prema najnovijem bilansu žrtava, u Mumbaju je poginulo 188 osoba, a 313 je povređeno. Do sada je potvrđeno da su 22 stranaca poginula u napadima, među kojima ima Amerikanaca, Izraelaca, Francuza, Australijanaca, Kanađana, jedan Britanac, Japanac, Nemac, Italijan, Tajlanđanin.

U koordiniranoj akciji islamski ekstremisti napali su nekoliko ciljeva u Mumbaju, bivšem Bombaju, a meta napada bili su luksuzni hoteli, jevrejski centar i popularni restorani u tom gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: