SPO formira Srpski pokret odbrane od drzavnog terorizma

Izvor: B92

Utorak, 07.12.1999.

20:49

Default images
Kako su ovih dana objavili beogradski mediji predsednistvo Srpskog pokreta obnove poslalo je dopis, pod oznakom “hitno”, okruznim odborima u kojem se nalaze formiranje sokolskih organizacija koji ce, kako se navodi, ciniti “Srpski pokret odbrane od drzavnog terorizma”, javlja B2 92. Ovu vest potvrdio je novinarima portparol stranke Ivan Kovacevic i objasnio da su to operativne grupe mladih ljudi spremnih da u najkracem periodu upoznaju gradjane sa tribinama i manifestacijama SPO-a, sa programom SPO-a i da ucestvuju u svim akcijama stranke. “Tako stoji u aktu osnivanja sokola koji su formirani sirom Srbije pre godinu dana. Medjutim, posle atentata i odbijanja drzave da uhvati organizatore i izvrsioce zlocina, posle premlacivanja studenata i drugih ucesnika mirnih protesta, posle teroristicke akcije koju protiv Studija B sprovodi Sluzba drzvane bezbednosti, formira se Srpski pokret odbrane – odbrane od terora i zlocina – a to je svuda legitimno i demokratski i hriscanski i ljudski”, rekao je Kovacevic. Na pitanje kako ce se braniti od terorizma, on je odgovorio da se “od terorizma brani na nacin kako se brani od terorizma”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: