Koštunica: Obmanjivanje građana

Vojislav Koštunica ocenio je da je cilj tajnih pregovora o priznavanju Euleksa to da se građani Srbije obmanu da ta misija ne sprovodi nezavisnost Kosova.

Izvor: Beta

Subota, 08.11.2008.

17:03

Default images

"Pošto je pokrenuta inicijativa za izglasavanje nepoverenje Vladi zbog priznavanja Ahtisarijevog Euleksa, učesnici u tajnim pregovorima su postali svesni da neće u Skupštini imati odgovor na pitanje kako to Euleks ne sprovodi nezavisnost Kosova ako nadgleda rad policije, carine i pravosuđa koji rade na osnovu ustava nezavisnog Kosova", kazao je Koštunica.

Lider Demokratske stranke Srbije je naveo da je tek nakon neprestanog javnog upozoravanja DSS-a šta je pravi smisao priznavanja Euleksa u tajnim pregovorima nastala "određena zbrka".

Prema njegovim rečima, rasprava u Skupštini biće prava prilika da se pokaže kako je vlast Srbije postala saučesnik u pregovorima čiji je jedini cilj da se prevare građani Srbije.

A Srpska radikalna stranka saopštila je da "režim Borisa Tadića čini sve da ozakoni protivpravnu misiju Euleks i na taj način realizuje 'Ahtisarijev plan' koji predviđa nezavisnost NATO države Kosovo".

Iako je Tadić izjavio da predstavnici vlasti u Beogradu o razmeštanju Euleksa na Kosovu i Metohiji pregovaraju isključivo sa zvaničnicima UN, a ne sa predstavnicima EU, direktor za zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za proširenje EU Pjer Mirel izjavio je da postoje razgovori između Beograda i Brisela, navodi SRS u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: