Mogućnost novog odlaganja Euleksa

Funkcioner EU Štefan Lene rekao je da bi početak rada Euleksa opet mogao da bude odložen ako iduće nedelje ne bude postignut dogovor u SB UN, piše Dnevnik.

Izvor: Dnevnik

Subota, 08.11.2008.

11:56

Default images

Kako piše novosadski list, direktor za Zapadni Balkan pri Savetu Evropske unije Štefan Lene obavestio je Političko-bezbednosni komitet tog organa o mogućnosti odlaganja početka rada Euleksa.

Funkcioner EU je naveo da, ukoliko iduće sedmice ne bude dogovora u Njujorku, "početak rada misije Euleksa odlaže se za sledeću godinu, što nikome ne ide u prilog", preneo je novosadski list pozivajući se na neimenovane izvore.

Pojedine članice EU, među kojima su Velika Britanija i Nemačka, imaju stav da neće glasati za početak procedure davanja statusa kandidata Srbiji dok pitanje Euleksa ne bude rešeno, prenosi list.

Direktor za Zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za proširenje EU Pjer Mirel u isto vreme je izjavio da je EU prihvatila uslove Beograda za razmeštanje Misije EU na Kosovu, odnosno da ono mora biti prihvaćeno u SB, da bude statusno neutralno i da nema veze sa planom Martija Ahtisarija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: