Tači: Nema uslovljavanja

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je da neće dozvoliti uslovljavanje za uspostavljanje misije Euleks na severu Kosova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.11.2008.

19:25

Default images

On je dodao da se zalaže za puno poštovanje ustava. "Euleks će se razmestiti na čitavoj teritoriji Kosova bez ikakvog uslovljavanja, jer će Kosovo kao nova država, održavati mir i stabilnost u zemlji i regionu", rekao je Tači na konferenciji za novinare, posle sednice Vlade.

Opozicione partije i nevladine organizacije kosovskih Albanaca su optužili predstavnike institucija u Prištini da daju samo prazne izjave o kontrolisanju čitavog Kosova i razmeštanju Euleksa. Visoki zvaničnici reformističke partije ORA su juče izjavili da kosovski parlament treba saopštenjem, ili nekom rezolucijom, da se snažno suprotstavi različitim zahtevima za podelu Kosova, kao i konsultacijama sa Beogradom oko uspostavljanju misije Euleks i njenog delovanja u severnom delu Kosova.

I predsednik Alijanse za budućnnost Kosova Ramuš Haradinaj je prethodnih dana optužio vladu Kosova da nije napravila nikakav konkretan plan da se severni deo integriše u ostali deo Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: