Cisterne sa mazutom krenule ka Nisu i Pirotu

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.12.1999.

20:10

Default images
Cisterne sa grejnim gorivom, koje je za Nis i Pirot poslala Evropska unija (EU), konacno su u ponedeljak uvece upucene ka odredistu, nakon sto su na jugoslovenskoj granici sa Makedonijom stajale od 24. novembra, saznaje Beta. Izvor agencije Beta, blizak granicnim sluzbama u Vranju, rekao je u telefonskom razgovoru da je 14 kamiona sa mazutom poslo ka Nisu i Pirotu pre 19 casova sa carine kod Preseva.

U medjuvremenu gradska Toplana u Nisu je tokom vikenda dobila 100 tona mazuta iz "Jugopetrola", saopsteno je u ponedeljak u tom preduzecu. Pristizanje cetiri cisterne iz "Jugopetrola" u petak je najavio niski odbor Socijalisticke partije Srbije, koji je istakao da mazut u Nis stize na njegov zahtev, te da ce za funkcionisanje grejanja u tom gradu biti zasluzni iskljucivo socijalisti.

S druge strane u osnovnoj skoli "Vuk Karadzic" u Pirotu je u ponedeljak zbog slabog grejanja prekinuta nastava. Ta skola je najveca u pirotskoj opstini, a prikljucena je na daljinsko, centralno grejanje. Predsednik Izvrsnog odbora Skupstine opstine Boban Tolic rekao je na konferenciji za novinare da ostale pirotske skole koje se greju na loz ulje normalno rade. On je dodao je da se ocekuje dolazak jedne cisterne sa mazutom za gradsku toplanu, tako da ce skola "Vuk Karadzic" u utorak nastaviti da radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: