Mekejn: Obama sličan socijalistima

Džon Mekejn uporedio je Baraka Obamu s liderima evropskih socijalističkih partija, tvrdeći da Obama želi da bogatima poveća porez kako bi novac dao siromašnima.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.10.2008.

04:08

Default images

Kandidat demokrata za predsednika SAD Barak Obama je na mitingu u Sent Luisu, u državi Misuri, odbacio kritike svog protivkandidata i opisao ih kao "napad na plan koji bi radnicima doneo poresko olakšanje, čiji je cilj dovođenje u zabludu".

On je naveo da kandidat republikanaca Džon Mekejn interese dobrostojećih stavlja ispred interesa lošije stojećih - konobarica i domara.

Obama je uspeo u Sent Luisu, ispod trijumfalne kapije Getevej podignute u čast američkih pionira, da okupi oko 100.000 ljudi. To je najmasovniji miting koji je organizovao na teritoriji SAD. Ipak, rekord u posećenosti njegovih izbornih skupova nosi onaj organizovan u julu u Berlinu, u parku Tirgarten, na kome je bilo oko 200.000 ljudi.

Prema anketama, Obama je i dalje u malom vođstvu u odnosu na Mekejna u izgledima da bude izabran za novog predsednika SAD 4. novembra.

Mekejn je sinoćnom izjavom težio da smanji prednost koju je Obami osigurao poslednjih dana njegovi predlozi o rešavanju trenutne finansijske krize u zemlji, smatra britanska agencija.

Mekejn je kazao da Obama "veruje u preraspodelu bogatstva, a ne u politiku koja će dovesti do jačanja američke privrede i stvoriti nova radna mesta i nove mogućnosti za sve Amerikance".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: