Mekejn: Obama sličan socijalistima

Sent Luis, Vašington -- Džon Mekejn uporedio je Baraka Obamu s liderima evropskih socijalističkih partija, tvrdeći da Obama želi da bogatima poveća porez kako bi novac dao siromašnima.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kandidat demokrata za predsednika SAD Barak Obama je na mitingu u Sent Luisu, u državi Misuri, odbacio kritike svog protivkandidata i opisao ih kao "napad na plan koji bi radnicima doneo poresko olakšanje, čiji je cilj dovođenje u zabludu".

On je naveo da kandidat republikanaca Džon Mekejn interese dobrostojećih stavlja ispred interesa lošije stojećih - konobarica i domara.

Obama je uspeo u Sent Luisu, ispod trijumfalne kapije Getevej podignute u čast američkih pionira, da okupi oko 100.000 ljudi. To je najmasovniji miting koji je organizovao na teritoriji SAD.

Pauel poržao Obamu

Bivši državni sekretar u Bušovoj administraciji, general u penziji Kolin Pauel, podržao je demokratskog predsedničkog kandidata Baraka Obamu.

Pauel je u emisiji televizije En-Bi-Si "U susretu sa štampom" rekao za Obamu da je to "čovek za promene" koji bi bio "izuzetan predsednik". On je rekao da će glasati za Obamu.

Ipak, rekord u posećenosti njegovih izbornih skupova nosi onaj organizovan u julu u Berlinu, u parku Tirgarten, na kome je bilo oko 200.000 ljudi.

Prema anketama, Obama je i dalje u malom vođstvu u odnosu na Mekejna u izgledima da bude izabran za novog predsednika SAD 4. novembra.

Mekejn je sinoćnom izjavom težio da smanji prednost koju je Obami osigurao poslednjih dana njegovi predlozi o rešavanju trenutne finansijske krize u zemlji, smatra britanska agencija.

Mekejn je kazao da Obama "veruje u preraspodelu bogatstva, a ne u politiku koja će dovesti do jačanja američke privrede i stvoriti nova radna mesta i nove mogućnosti za sve Amerikance".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.