LSV produžio rok Vladi Srbije

Liga socijaldemokrata Vojvodine u ponedeljak će obelodaniti dokaze o postojanju gasne mafije, izjavio Nenad Čanak. Boris Tadić tvrdi da je Vlada stabilna.

Izvor: B92

Subota, 18.10.2008.

02:00

Default images

Kako je za B92 rečeno u toj stranci, to znači da je LSV produžila do ponedeljka rok Vladi da razumno obrazloži poskupljenje gasa od 60 odsto. Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je Vlada Srbije stabilna i da poruke o uskraćivanju podrške Vladi iz Lige socijaldemokrata Vojvodine "služe dnevnoj politici".

"Želim da poručim građanima da je Vlada stabilna. Te političke poruke služe dnevnoj politici i nemoguće ih je sprovesti u delo...Te poruke nemaju nikakav efekat na budućnost", rekao je Tadić novinarima posle potpisivanje Deklaracije o političkom pomirenju DS i Socijalističke partije Srbije.

Lider SPS i potpredsednik Vlade Ivica Dačić izjavio da će sa zadovoljstvom pogledati dokumenta o kojima je govorio lider LSV Nenad Čanak koji tvrdi da je došao do saznanja o postojanju gasne mafije u Srbiji.

Prvi rok koji je lider LSV-a Nenad Čanak dao Vladi, uslovljavajući je podrškom u parlamentu, istekao je u ponoć.

Po svemu sudeći, LSV nije zadovoljna objašnjenjem koje je na Odboru za industriju Skupštine Srbije dao ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić.

Ministar, koji se nakon višednevne polemike juče pojavio u Skupštini, rekao je da mu je žao zbog drastičnog poskupljenja gasa, kao i da Vlada pokušava da pronađe načine da građani lakše podnesu to povećanje cene.

"Ako se EPS sad privatizuje, struje skuplja 40 odsto"

Ministar rudarstva i energetike Srbije Petar Škundrić ocenio je da bi cena struje porasla oko 40 odsto ukoliko bi se u ovom trenutku privatizovala Elektroprivreda Srbije.
Ministar Petar Škundriæ (Tanjug)
Toliko poskupljenje bilo bi neminovno, jer bi se išlo na dostizanje tržišne cene struje, rekao je on.

Škundrić je dodao da je trenutna cena struje u Srbiji manja nego u okružnju, ali da nikako ne sme da se dozvoli da ona ođednom enormno poraste kako bi dostigla nivo tržišnih cena.

Prema njegovim rečima, sa tržišnom cenom struje bila bi uvećana i tržišna vrednost elektroenergetskog sektora Srbije.

On je predložio da sa članovima Odbora za industriju u decembru održi zajednički sastanak na kojem će raspravljati o ceni električne energije i da se dobre ideje i predlozi uzmu u obzir prilikom njenog podizanja, jer je to neminovnost.

"U tom delu moramo da idemo postepeno. Bilo bi dobro da smo i kod poskupljenja gasa išli postepeno i da nismo dozvolili ovoliko enormno povećanje cena gasa", izjavio je Škundrić na sednici Odbora za industriju Skupštine Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: