Đilas: Uticaj poskupljenja na Grad

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da je nemoguće, uz rast cena energenata za više od 50 odsto, zadržati nepromenjene cene grejanja i prevoza.

Izvor: B92

Petak, 17.10.2008.

17:10

Default images

U pismu koje je uputio premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću i ministru finansija Dijani Dragutinović, Đilas je naveo da ako Vlada Srbije određuje cene gasa, a u isto vreme zamrzava cene komunalnih usluga, onda je neophodno da subvencije preuzme na sebe ili da omogući lokalnim samoupravama da funkcionišu shodno mogućnostima i uslovima tržišta.

"Sve ostalo će dovesti do toga da mi na ulicama Beograda umesto 1.400 imamo 700 vozila i da temperatura u stanovima umesto 20 bude 17 stepeni" , rekao je Đilas.

U nameri da o takvom stanju obavesti i građane i Vladu, on je predočio da je cena karte u beogradskom gradskom prevozu 32 dinara, a u Evropi, sledeća najjeftinija je u Sarajevu, Pragu i Bratislavi od 55 do 57 dinara.

"Možemo da ostvarenim prihodima Grada subvencionišemo gradski prevoz i grejanje ne menjajući cene dažbina, a da u tom slučaju Beograd ostane bez novih obdaništa, škola, novih mostova", zaključio je Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: