SPO optuzio SDB da je organizovala atentat

Izvor: B92

Subota, 04.12.1999.

18:10

Default images
Srpski pokret obnove optuzio je Sluzbu drzavne bezbednosti Srbije da je organizovala atentat na predsednika SPO-a Vuka Draskovica i ubistvo cetvorice funkcionera stranke, a vladajucu koaliciju, posebno JUL i radikale, da pribegavaju ogoljenom drzavnom terorizmu. Zvanicna istraga i pravno-ekspertski tim Srpskog pokreta obnove utvrdio je niz cinjenica koji nepobitno dokazuju da je kamion ubica bio vlasnistvo DB-a, stoji u saopstenju SPO-a. Citirajuci neke strane listove, SPO navodi da su atentat organizovali sefovi srpskog i beogradskog DB-a Rade Markovic i Milan Radonjic, obojica, kako je saopsteno, clanovi JUL-a i simpatizeri radikala.

Borivoje Borovic, advokat nekadasnjeg operativca Sluzbe drzavne bezbednosti, sada vlasnika detektivske agencije, Bozidara Spasica koji se nalazi u pritvoru zbog sirenja laznih vesti, ulozio je zalbu na resenje o odredjivanju pritvora jer je, kako je naveo, Spasicevo zdravstveno stanje izuzetno tesko. “Ukoliko Bozidar Spasic ne bude bio u stanju da se pojavi pre istraznim sudijom pocetkom naredne sedmice, sud ce morati da mu ukine pritvor”, rekao je za B2-92, advokat Borovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: