"Naprednjaci će biti umereni"

Srpska napredna stranka vodiće umerenu politiku i biće otvorena za saradnju sa celim svetom, poručili su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 08.10.2008.

15:28

Default images

Na prvoj zajedničkoj konferenciji za novinare u novim prostorijama u centru Beograda, doskorašnji funkcioneri radikala Nikolić i Vučić ocenili su da će naprednjaci već za nekoliko meseci postati pojedinačno najjača stranka i da će to dokazati na sledećim izborima.

Program naprednjaka biće sličan onom koji je Srpska radikalna stranka sprovodila poslednje tri godine. Naprednjaci veruju da će najveći deo biračkog tela prihvatiti i razmeti novu, umerenu politku dojučerašnjih radikala.

Konferencija je bila prilika da se prvi put od raskola u radikalnoj stranci zajedno pojave Nikolić i Vučić. Novinare je zanimalo kako to da dojučerašnje stranačke kolege koje su uvredama obasipale Nikoliću, Vućića gotovo i ne spominju.

“Najveći odijum je bio na mene. Kada sam pozivao Vućića da mi se priključi, hteo sam da i on malo ponese toga tereta, ali eto… Počeće, ne brinte, znam ja njih”, rekao je Nikolić.

Naprednjaci su prilično optimistični kada je u pitanju politička budućnost njihove stranke.

Aleksandar Vučić kaže da će za šest meseci biti vodeća stranka u Srbiji.

Naprednjaci navode da se već prijavilo 10.000 građana koji će biti osnivači partije, a do osnivačke skupštine zakazane za 21. oktobar očekuju da će ih biti 50.000.

Prvo pojavljivanje pred novniarima naprednjaci su proslavili uz bogato posluženje i šamapanjac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: