Mekejn: Obama ohrabrivao krizu

Kandidat republikanaca na izborima u SAD Džon Mekejn ocenio je da su krizu sa nekretninama u toj zemlji u određenoj meri "ohrabrivali demokrate i Barak Obama".

Izvor: B92

Utorak, 07.10.2008.

01:45

Default images

U govoru na univerzitetu u Novom Meksiku senator Mekejn je, u pratnji supruge Sindi, izjavio da je kriza započela na tržištu nekretnina davanjem hipotekarnih kredita "ljudima koji nisu imali sredstava" da otplaćuju te kredite, a to su "podržavale demokrate i Barak Obama".

Odgovarajući na opasku da ga je njegov rival nedavno nazvao lažovom, Mekejn je rekao da Obama nikada ne odgovara na prava pitanja i da skreće pažnju slušalaca.

"Nema šta da mi on drži lekcije kada je reč o kazivanju istine. U svakom slučaju, neće me savetovati jedan političar iz Čikaga", kazao je kandidat republikanaca.

Mekejn će sutra otputovati u Nešvil, u državi Tenesi, gde će se održati pretposlednja debata dvojice kandidata pred izbore u novembru.

"Senator Obama me je optužio da sam protiv regulative čiji je cilj da spreči krizu. On veruje da - ako je neka laž dovoljno velika i ako se ponovi više puta - da je to dovoljno da se u nju i poveruje"m rekao je on.

"Istina je da sam ja taj koji je pozivao na više restrikcija kada su u pitanju kompanije ‘Fani Me’ i ‘Fredi Mek’", rekao je Mekejn govoreći o dve američke kompanije koje su bankrotirale.

Suprotno tome, tvrdi Mekejn, Obama je bio "blizak sa ljudima koji su stvorili taj problem" i od njih je dobio novac za kampanju.

Galup: Obama značajno vodi

Barak Obama vodi sa osam poena prednosti u odnosu na Džona Mekejna u trci za Belu kuću, pokazuju najnoviji rezultati Galupovog istraživanja.

Institut svakodnevno sprovodi istraživanje, a ovo je deseti dan za redom da Obama ima "značajnu prednost", navode u Institutu.

Do američkih predsedničkih izbora ostalo je još 29 dana.Od juna Obama nikada nije imao toliku prednost tokom tako dugog perioda, kaže se u saopštenju Instituta.

Istraživanje je sprovedeno između petka i nedelje, nakon televizijske debate kandidata za mesto potpredsednika Sare Pejlin i Džoa Bajdena i nakon glasanja u Predstavničkom domu o planu pomoći američkom bankarskom sistemu.

I drugi instituti za istraživanje javnog mnjenja objavili su rezultate slične onima koje je saopštio Institut Galup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: