Produzen pritvor Spasicu koji je u losem zdravstvenom stanju

Izvor: B92

Petak, 03.12.1999.

19:22

Default images
Bivsi visoki sluzbenik Drzavne bezbednosti Bozidar Spasic nije u petak saslusan pred istraznim sudijom Treceg opstinskog suda u Beogradu zbog loseg zdrastvenog stanja, pa mu je pritvor produzen, rekao je agenciji Beta Spasicev advokat Borivoje Borovic. Spasic, koji je sada privatni detektiv, trebalo je da bude saslusan na osnovu krivicne prijave koju je protiv njega podneo beogradski Sekretarijat unutrasnjih poslova, a zbog sirenja laznih vesti. Dezurni istrazni sudija Ivona Lalovic trebalo je da saslusa Spasica, ali to nije dozvolilo njegovo zdravstveno stanje, odnosno opasnosti da dozivi infarkt, rekao je Borovic.

Prema njegovim recima, Spasicu je odredjen pritvor od osam dana, koji mu traje od 30. novembra od kada se nalazi u policiji. Borovic je jos rekao da, ako po isteku tog roka Spasic ne bude saslusan pred istraznim sudijom, on treba da bude pusten iz pritvora. Spasicev advokat je jos rekao da ce uloziti zalbu na odluku da se njegovom klijentu produzi pritvor.

Spasic je drugi nekadasnji pripadnik Sluzbe drzavne bezbednosti, koji je uhapsen u poslednje vreme. Sef marketinga beogradske Direkcije za gradjevinsko zemljiste i nekadasnji pripadnik Sluzbe drzavne bezbednosti Vladimir Nikolic nestao je 1. oktobra, a policija je vise dana kasnije saopstila da je uhapsen zbog odavanja sluzbenih podataka. Agencija Beta nezvanicno saznaje da je protiv Nikolica u cetvrtak podignuta optuznica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: