DSS: Štetočinska politika Vlade

DSS smatra da stav Mirka Cvetkovića o jednostranoj primeni trgovinskog sporazuma sa EU nastavak štetočinske politike Vlade.

Izvor: B92

Nedelja, 21.09.2008.

16:42

Default images

"Jednostrana primena Prelaznog sporazuma označila bi početak sistematskog uništenja srpske privrede zarad ostvarenja ekonomskih interesa velikih kompanija iz EU i njihovih emisara u redovima srpske vlade", navedeno je u saopštenju predsednika Ekonomskog saveta DSS-a Nenada Popović.

On je upozorio da bi ukidanje carina na uvoz robe iz EU direktno ugrozilo opstanak domaće privrede, kao i egzistenciju više hiljada građana zaposlenih u domaćim preduzećima.

Jednostranom primenom ovog sporazuma višestruko bi bio povećan spoljnotrgovinski deficit zemlje, a u isto vreme bi bilismanjeni fiskalni prihodi, što bi dodatno opteretilo državni budžet, smatra Popović.

"Građani Srbije prvo su obmanuti lažnim evropskim entuzijazmom Vlade i najavama da će Prelazni sporazum biti odmrznut u Briselu, a zatim im je, kao vrhunac licemerja zvaničnika EU, ponuđena njegova jednostrana primena. Poziv na jednostranu primenu ovog sporazuma predstavlja presedan u istoriji ekonomskih odnosa na teritoriji Evrope i njegovo prihvatanje biće samo još jedno u nizu poniženja koje je Vlada Srbije doživela od Evropske unije", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: