Pešićeva: Nikolić nije dobitak

Cepanjem SRS-a dobili smo i Šešelja i njegovog najboljeg đaka, a to sigurno nije dobitak, kaže za Blic Vesna Pešić.

Izvor: B92

Nedelja, 21.09.2008.

02:39

Default images

"Učenik Nikolić nije više tako divalj, on je umivena varijanta srpskog nacionalizma, zato ga njegovi zovu izdajnikom. On će da zameni onemoćalog Koštunicu, a ako zatreba i Borisa Tadića", kaže predsednica Političkog saveta LDP-a.

Prema njenom mišljenju, reč je o ublažavanju jer "od pada Miloševića više nije potreban novi Milošević ili novi Šešelj, jer se tako više ne mogu ostvariti srpski nacionalni ciljevi koji su se i ranije, kao i sada, odnosili na zaokruživanje srpskih granica".

"To se pitanje želi i dalje držati otvorenim. Zbog toga su i vođeni ratovi koji više ne dolaze u obzir. Za njih je danas potrebna priča o Evropi da bi se Srbija ekonomski obnovila i osnažila svoje osiromašene, pa i uništene ljudske resurse", kaže Pešićeva.

Ona kaže da koalicija LDP-a sa Nikolićevom strankom ne dolazi u obzir.

"Ja verujem da je LDP jedina prava evropska stranka, jedina koja je shvatila pogubnost Koštuničinog 'trećeg puta', nekakve neutralne Srbije, Srbije sa dvoja vrata, između Istoka i Zapada, a koja u stvari kupuje podršku Rusije za svoje nerazumne i davno prevaziđene nacionalne ciljeve", smatra Vesna Pešić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: