Dinkić: Oprezno sa Telekomom

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić smatra da država treba da bude oprezna u privatizaciji velikih državnih preduzeća poput Telekoma.

Izvor: B92

Subota, 20.09.2008.

15:49

Default images

Iako domaća ekonomija još nije osetila negativne efekte krize koja pogađa svetsko finansijsko tržište, Dinkić je najavio da će u zavisnosti od kretanja na svetskom tržištu, država pažljivo odabrati momenat za sprovođenje inicijalne javne ponude za Telekom.

Osim od privatizacije u narednom periodu Srbija očekuje veliki priliv novca i od stranih investicija. Dinkić smatra da su uslovi za njihov dolazak, politička i ekonomska stabilnost - već stvoreni.

"Imamo još jednu šansu u narednom periodu, a ona se ogleda u tome da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja ima ugovore u slobodnoj trgovini i sa EU i sa Rusijom i Ceftom, pokušavamo da napravimo isti sa aranžman Ukrajinom i Belorusijom. Pokušaćemo da postanemo destinacija za proizvodnju rada i izvoza", kaže Mlađan Dinkić, potpredsednik Vlade Srbije.

Pored Telekoma, prve srpske kompanije čije bi akcije trebalo da se pojave na londonskoj berzi, u toku sledeće godine biće raspisan i tender za prodaju Galenike, a zatim i NIS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: