Predrag Bulatovic o izborima za Vece gradjana Savezne skupstine

Izvor: B92

Sreda, 01.12.1999.

19:21

Default images
Potpredsednik Socijalisticke narodne partije Crne Gore Predrag Bulatovic izjavio je da se redovni izbori za Vece gradjana Savezne skupstine moraju odrzati najkasnije do oktobra sledece godine, ali da bi prethodno trebalo razgovarati o njihovom terminu i izbornim uslovima, javlja Beta. Bulatovic je,na konferenciji za novinare, rekao da bi trebalo razgovarati i o izbornom sistemu iz 1996. godine, jer on "ne odrazava stvarnu volju gradjana". "Umesto proporcionalnog sistema, uoci prethodnih izbora, usvojen je modifikovani izborni sistem, prema kojem su Crna Gora i Srbija podeljene na vise izbornih jedinica", sto "najjacim strankama moze da obezbedi veci broj poslanickih mesta", rekao je Bulatovic. On je ocenio da ce "pristalice nasilnog otcepljenja Crne Gore" od SR Jugoslavije, biti razocarane na tim izborima, jer oni nece biti poslednji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: