Nikolić: Vučić podneo ostavku

Tomislav Nikolić izjavio je da je generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić danas podneo ostavku na sve funkcije u stranci.

Izvor: B92, FoNet

Nedelja, 14.09.2008.

00:11

Default images

"Očekujem da ćemo zajedno formirati novu stranku", rekao je Tomislav Nikolić, šef poslaničke grupe "Napred Srbijo" u Skupštini, u “Utisku nedelje” na TV B92. On je naveo i da sa Vučićem ima izvanrednu komunikaciju.

Ranije danas, potpredsednica Srpske radikalne stranke Gordana Pop-Lazić izjavila da Aleksandar Vučić očigledno nije dorastao situaciji u kojoj se našla stranka.

Gordana Pop-Lazić rekla je da ta stranka još nema zvaničan kontakt sa generalnim sekretarom Srpske radikalne stranke Aleksandrom Vučićem.

Prema njenim rečima, Vučić očigledno nije dorastao situaciji u kojoj se nalazi Srpska radikalna stranka.

"Sam postupak Aleksandra Vučića da se on ne oglašava, dovoljno govori sam za sebe, nema potrebe da mi to na bilo koji način komentarišemo", rekla je Pop-Lazićeva. "Meni lično govori da očigledno nije dorastao situaciji u kojoj se nalaze stranka i država. Nemam ideju kojoj će se struji prikloniti, a to me i ne interesuje", kazala je visoka funkcionerka radikala. "Zvanično se niko od funkcionera stranke nije čuo sa Aleksandrom Vučićem. Gde je, šta je, valjda njegova majka zna. Ja mu nisam mama", izjavila je ona.

Pop-Lazićeva je ocenila da je Centralna otadžbinska uprava SRS-a pokazala da u toj partiji nema frakcija i struja, već da su radikali jedinstveni i odlučni u sprovođenju izvorne ideologije stranke. Prema njenim rečima lider radikala Vojslav Šešelj je "izrazio zadovoljhtvo zbog pokazanog jedinstva i visokog stepena odlučnosti da najviši organ stranke, između dva kongresa, ostane na zvaničnoj partijskoj liniji".

Inače, Tomislav Nikolić je za Večernje novosti izjavio da sa 18 poslanika i Aleksandrom Vučićem u ponedeljak počinje stvaranje nove političke stranke.

Šef novoformirane poslaničke grupe "Napred Srbijo" očekuje da će Vučić uskoro podneti ostavku na mesto generalnog sekretara SRS i da će mu se pridružiti.

"Čuo sam se sa Vučićem više puta posle sednice Centralne otadžbinske uprave. Verujem da ga je tok te sednice i definitivno ubedio da sa tim ljudima u toj stranci više nema šta da traži", kazao je Nikolić.

On je najavio i da će u ponedeljak sa svojim budućim političkim saborcima početi dogovore o svim detaljima neophodnim za osnivanje stranke.

"Stavićemo na papir programske ciljeve nove partije i napisaćemo stranački statut. Do kraja ove nedelje trebalo bi da bude završen ceo posao oko registracije", očekuje Nikolić, ali dodaje da još nije odlučio o imenu stranke.

"Razmišljamo još o imenu. Čim budemo našli najbolje rešenje, sačinićemo i novi logo stranke. Krećemo iz početka, davno je to bilo kada sam formirao stranke, ali iskusan sam u tome", kazao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: