Batic (SZP): Pozitivna odluka SPO-a da se pridruzi protestima u Nisu

Izvor: B92

Utorak, 30.11.1999.

19:33

Default images
Koordinator Saveza za promene, Vladan Batic, ocenio je na konferenciji za stampu kao “pozitivnu” odluku niskog Srpskog pokreta obnove da se pridruzi protestima u tom gradu.“Mislim da je to jedna normalna odluka, s obzirom da SPO sudeluje u vlasti u Nisu i radi se o interesima gradjana tog grada.Ta odluka je donekle i iznudjena, ali bitno je da su oni shvatili da nikakvi apeli i molbe ne uspevaju, vec da jedino protesti preostaju”.

Batic je rekao da je sve ociglednije da vlast planira da raspise u martu lokalne izbore, a da ce raspisati lokalne pre parlamentarnih “zato sto zele da preuzmu lokalnu vlast kako bi mogli da organizuju novu izbornu prevaru na parlamentarnim izborima, i ujedno preuzmu kontrolu nad lokalnim medijima”.“Oni znaju da, ako bi opozicija organizovala izborne komisije, oni ne bi mogli da kradu!”, izjavio je Batic. On je govoreci o zadrzavanju isporuka mazuta za Nis i Pirot, rekao da vlast pokusava da jednu inicijativu SZP-a opstruise, kako bi medjunarodna zajednica jednostavno rekla, prestajemo sa isporukama. “Ja smatram da je to apsolutno kontraproduktivno za vlast, ali to pokazuje jednu potpunu bahatost rezima koji je izgubio kontakt sa realnoscu. I to pokazuje odnos rezima prema svom narodu”, zakljucio je Vladan Batic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: