SPS veruje u dogovor DS-LDP

Funkcioner SPS-a Žarko Obradović kaže da veruje u pozitivan ishod pregovora DS-a i LDP-a o formiranju gradske vlasti u Beogradu.

Izvor: Blic, Veèernje novosti

Petak, 15.08.2008.

00:44

Default images

Zamenik predsednika SPS-a i ministar prosvete je za Večernje novosti, na pitanje da li su spremni da mesto predsednika Gradske skupštine ustupe LDP-u, odgovorio da, koliko zna, još nije bilo reči o personalnim rešenjima, kao i da su socijalisti sa demokratama postigli dogovor samo o principima na kojima bi počivala buduća gradska vlast.

"Ako je i bilo takvih zahteva, ostaje da to DS reši sa LDP-om, jer mi nismo ni pregovarali o kadrovskim pitanjima", dodao je on. Obradović je kazao da SPS ne strahuje od novih izbora u prestonici, dodavši da svako ko se bavi politikom mora da bude spreman na izbore.
"To je opcija o kojoj se uvek mora razmišljati", rekao je potpredsednik SPS-a.

On je najavio da će se lideri SPS-a i DS-a dogovoriti o datumu potpisivanja deklaracije o pomirenju, i da je nesporno da će taj dokument biti potpisan, dodavši da je to dobar korak za Srbiju.

Na pitanje da li u tom papiru piše da se garantuje rehabilitacija porodice Milošević, Obradović je odgovorio da se "niko personalno ne pominje" i da ne zna odakle je ta informacija.

"To je tekst o principima saradnje, budućim odnosima DS-a i SPS-a, i vrednostima koje će one zajednički zastupati u izgradnji ekonomski jake, socijalne pravedne i celovite Srbije u EU. Stavićemo zarez na prošlost i okrenućemo se budućnosti", kazao je on.

Na primedbu da G17 plus i SPO, koji su koalicioni partneri SPS-a u Vladi, "neće da pruže ruku" socijalistima, Obradović je odgovorio da je to "njihovo sagledavanje prošlosti i sadašnjosti, koje uključuje i politički marketing".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: