“Sporazum sa EU u septembru“

Privremeni sporazum sa EU stupiće na snagu u septembru, očekuje Milica Delević, pomoćnica ministra spoljnih poslova.

Izvor: B92

Nedelja, 03.08.2008.

01:48

Default images

Hapšenje Radovana Karadžića je prekretnica u našim odnosima sa EU. Posle ovoga više niko iz EU neće sumnjati u postojanje političke volje Vlade Srbije da završi saradnju sa Haškim tribunalom i da optuženike uhapsi, rekla je Milica Delević u intervjuu za Blic.

Kada je u pitanju reakcija Evropske unije na hapšenje Karadžića i činjenica da 22. jula na ministarskom sastanku privremeni sporazum sa Srbijom nije stupio na snagu, Delevićeva podseća da se radi o 27 zemalja i da je potrebno neko vreme da bi se zaključak Saveta ministara kojim pozdravljaju hapšenje Karadžića preveo u stupanje na snagu privremenog trgovinskog sporazuma.

Ona podseća da će glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc tokom avgusta stići u Beograd, tako da pomoćnica šefa diplomatije za evrointegracije očekuje da će nakon izveštaja Bramerca, na sledećem sastanaku Saveta ministara EU polovinom septembra, ako ne i ranije, privremeni trgovinski sporazum sa Srbijom stupiti na snagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: