"Karadžić neočekivano kooperativan"

Većina izveštača koji su pratili pojavljivanje Radovana Karadžića pred Tribunalom smatra da je neočekivano kooperativan.

Izvor: B92

Petak, 01.08.2008.

13:55

Default images

Oni su bili iznenađeni kooperativnim odnosom nekadašnjeg predsednika Republike Srpske sa zvaničnicima suda. Pred početak sednice izveštači su očekivali da će se Karadžić pokazati u mnogo nadmenijem svetlu.

Oko 200 novinara iz celog sveta pratilo je iz sudnice i hola Haškog tribunala prvo pojavljivanje optuženog Karadžića pred pretresnim sudijom Alfonsom Orijeom.

Novinari ocenjuju da je Karadžić pokazao poštovanje sudu Ujedinjenih nacija i nije se usprotivio ni jednoj odluci ili sugestiji sudije, iako je u par navrata nastojao da ispriča svoje viđenje procesa.

Novinar BBC-ja na srpskom Dejan Radojević rekao je da je Karadžićevo ponašanje u sudnici bilo neočekivano kooperativno, samim tim što nije izričito osporio legitimnost tribunala.

Očekivao sam da će bivši predsednik RS iskazati "otpor prema tribunalu", rekao je Radojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: