Vraćaju dokumenta porodici Karadžić

Supruga i ćerka Radovana Karadžića, Ljiljana i Sonja, podigle su lične karte na Palama i podnele zahtev za izdavanje pasoša.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 30.07.2008.

12:54

Default images

"Sva lična dokumenta vraćena su porodici Karadžić i oni sada mogu putovati van granica Bosne i Hercegovine", kazala je portparolka Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić. Ona je navela da je Karadžićeva supruga Ljiljana Zelen-Karadžić preuzela dokumenta za sebe i sina Aleksandra, dok je Sonja Karadžić preuzela svoja i dokumenta svog supruga Branislava Jovičevića.

Prema njenim rečima, Ljiljani Zelen-Karadžić, Aleksandu i Sonji Karadžić vraćene su lične karte, jer pasoše nisu ni imali, dok je Jovičeviću uz ličnu kartu vraćen i pasoš.

Sonja Karadžić-Jovičević potvrdila je novinarima da su članovi njene porodice dobili lična dokumenta i da očekuju da odmah sutra uđu u proceduru izdavanja pasoša.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Miroslav Lajčak ranije danas je poništio svoj nalog o oduzimanju ličnih dokumenata članovima porodice Karadžića, tek pošto je zvanično potvrđeno da je bivši lider bosanskih Srba isporučen Haškom tribunalu.

Sve do tada je Lajčak odbijao da povuče svoj nalog o odizmanju ličnih i putnih isprava Karadžićevoj porodici koja je želela da ga poseti u zatvoru Specijalnog suda u Beograd, gde je boravio od hapšenja 21.jula.

Lajčak je oduzeo putna dokumenta Kradžićevom sinu, ćerki, supruzi i zetu 9. januara ove godine, u okviru širih mera koje su preduzete s ciljem da se spreči delovanje mreže pomagača koja je omogućavala Karadžiću da ostane na slobodi, ističe se u saopštenju OHR.

Ljiljan i Sonja Karadžić su se danas zahvalile domaćim i stranim medijima što su imali prethodnih dana razumevanja za njihovu situaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: