Mićićeva: Hapšenje zbog istine

Nataša Mićić iz LDP-a kritikovala je vlast u Srbiji što hapšenje Karadžića predstavljaju samo kao ispunjenje međunarodne obaveze.

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2008.

03:00

Default images

"Ja o hapšenju Karadžića ne govorim samo kao o ispunjenju nekakve međunarodne obaveze ili o nekoj našoj ulaznici za Evropsku uniju, nego kao o našoj potrebi za istinom, za odgovornošću. To je ono što Srbiji najviše nedostaje i bez čega ne možemo napraviti neke pomake, pa makar i formalno ostvarivali neke rezultate, suštinski je to neophodna potreba“, navela je Mićićeva za Glas Amerike.

Ona ocenjuje da "nisu sazreli" ni oni koji vode državu Srbiju.

"Oni prosto izbegavaju da kažu da je Radovan Karadžić osumnjičen za najgore moguće zločine, nego nam to predstavljaju kao ispunjenje međunarodne obaveze", kaže Mićićeva.

Uz podsećanje da je, u vreme vladavine DOS-a, na RTS-u kao javnom servisu, emitovan dokumentarni film o zločinima u Srebrenici, Mićićeva ocenjuje da se danas u Srbiji, zapravo, glorifikuje Karadžić.

"Danas govorimo o Karadžiću koliko je i šta je imao – što je maltene glorifikacija njegovih uspeha, pa čak i natprirodne moći koje ima. Dakle, vraćamo se ponovo u doba Srba kao ’nebeskog naroda’. Naravno da je to pogrešno i da nas to nikuda ne vodi, nego nas samo usporava i vraća nazad", smatra Mićićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: