Grčki advokati se nude Karadžiću

Grupa advokata sa grčkog ostrva Krita namerava da ponudi Radovanu Karadžiću besplatnu odbranu pred Tribunalom u Hagu.

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2008.

00:31

Default images

Kako je izjavio predsednik Saveza advokata grada Hanija na ostrvu Krit, Dimitris Pondikakis, grupa advokata tog saveza "tražiće od međunarodnih organizacija da obezbedi pravedno suđenje za Karadžića".

"Naši advokati nameravaju da pogledaju uslove pritvora Karadžića i da mu saopšte da mu se, po odluci Saveza, besplatno dodeljuje grupa od pet pravnika radi odbrane na sudu", rekao je on.

Pondikakis je rekao da se nada da će Haški tribunal raditi na osnovu objektivnih kriterijuma, u okvirima zakonitosti, i da "njegove odluke neće biti politički tendenciozne".

Predsednik Saveza advokata je rekao da je odluka o odbrani Karadžića doneta u okviru zaštite ljudskih prava, a za sada advokati nisu upoznati sa dokumentima u predmetu i optužbama za koje se tereti.

"Ako se on saglasi, besplatno ćemo ga štititi u Haškom tribunalu", rekao je Pondikakis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: