Ljajić: Pretnje ne stižu iz Srbije

Rasim Ljajić izjavio da su posle hapšenja Radovana Karadžića njemu i zvaničnicima u Srbiji upućene "najozbiljnije pretnje".

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2008.

11:22

Default images

"Praktično tri dana telefoni nisu prestajali zvoniti. Sve smo prijavili policiji i u toku je istraga. Prema svemu sudeći, pozivi su upućivani iz inostranstva, a ne s teritorije Srbije", izjavio je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić za "Dnevni avaz" i dodao da su pozivi upućivani i iz Republike Srpske.

Ljajić nije znao da kaže o kojoj grupi je reč, ali dodaje da je na osnovu poziva koji su dobijeni, "jasno da je sve organizovano".

"Ono što je najgore jeste što se stvara vrlo loša politička klima, najlošija od ubistva Đinđića do danas. Imamo dramatičan rast političkih tenzija i sigurno je da takve izjave samo doprinose podgrevanju strasti iako je vrlo jasno da bi svako ko je na vlasti u Srbiji morao uraditi ovaj posao, izručiti ljude koje traži Hag", rekao je Ljajić.

On je dodao da će i drugi optuženi za ratne zločine, Ratko Madić, biti uhapšen čim bude lociran. Ljajić je rekao da ne zna gde se krije Mladić, ali da je istina da su "svi očekivali da Mladić bude uhapšen pre Karadžića".

"Najveći deo kapaciteta bezbednosnih službi bio je usmeren prema Mladiću. Međutim, spletom okolnosti otkriven je trag koji vodi do Karadžića. Iz toga se vidi da se ne bira ni mesto, ni vreme, ni optuženik koji će biti uhapšen. Isto kao za Mladića važi i za (Gorana) Hadžića", rekao je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: