"I Mladić negde u Novom Beogradu"

Stručnjaci veruju da je i Mladić živeo diskretno, povučen u neki od stanova u novobeogradskim vojnim blokovima, piše Blic.

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2008.

01:20

Default images

Skrivanje Radovana Karadžića organizovano je uz pomoć dela bezbednosnih službi. Ista mreža ljudi gotovo na identičan način skriva i Ratka Mladića, smatraju stručnjaci. Hapšenje Karadžića, ubeđeni su oni, crveni je signal za Mladića i one koji mu obezbeđuju logistiku da potraži novu lokaciju i preuzme neki drugi lik.

Karadžićevo poslednje prebivalište je Novi Beograd, lokacija koja je više od godinu dana vezivana uz ime Ratka Mladića. Stručnjaci veruju da je i Mladić sve do momenta hapšenja Karadžića živeo diskretno, povučen u neki od stanova u novobeogradskim vojnim blokovima, skriven iza neupadljivog i pomalo zanemarenog izgleda, tih, neprimetan.

Još ranije spekulisalo se da izlazi u rane jutarnje i kasne večernje sate, te da nosi naočare, ima puštenu bradu od nedelju, dve, kačket i nekoliko kilograma više nego ranije. Stručnjaci su ubeđeni da i Mladić, poput Karadžića, ima lažne dokumente, koje je teško izraditi bez pomoći nekoga iz državnih struktura.

Božidar Spasić, bivši operativac DB-a, ubeđen je da se preostali haški begunci Ratko Mladić i Goran Hadžić kriju na isti način.

"Siguran sam da se kriju na isti način i verovatno da Mladića skriva ista mreža ljudi. Koriste se profesionalni metodi skrivanja", kaže Spasić.

Gvozden Gagić, bivši šef Odeljenja za ratne zločine MUP-a Srbije, kaže da je skrivanje kao Karadžićevo, sa potpunom promenom identiteta, podrazumevalo u početku dobru logistiku i da je veliki uspeh nadležnih službi to što su ga otkrili.

"Na taj način su se krili poznati nacisti, a neki se i danas kriju. To se pokazao kao veoma uspešan način, jer ne treba potcenjivati službe kao Mosad, koje su tražile naciste", kaže Gagić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: