Kraj suđenja Karadžiću do 2010.

Presuda Radovanu Karadžiću će biti doneta do kraja 2010, kaže Dušan Ignjatović, direktor Kancelarije za saradnju s Tribunalom.

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2008.

00:15

Default images

Iako se još uvek ne zna ni kada će Radovan Karadžić biti izručen Haškom tribunalu, Dušan Ignjatović procenjuje da će se suđenje Karadžiću završiti do 2010. godine, kada bi sud u Hagu trebalo da prestane sa radom. Ljubodrag Stojadinović, komentator lista "Politika" smatra da će izručenje biti tajno, bez medijske pompe kao i u slučaju Slobodana Miloševića.

Gostujući u emisiji "Uvećanje", Dušan Ignjatović izjavio je da advokat Radovana Karadžića najverovatnije nije ni uputio žalbu Okružnom sudu u Beogradu, već samo na interesantan način štiti klijnta. Po njegovim rečima, Karadžić će do kraja ove nedelje biti u Sheveningenu.

"Teško je prognozirati, ali mislim da će morati do 2010. godine da donesu presudu. Vidim da već postoje ideje da se optužnica smanji na minimum, da se stavi na neko na neko brzo suđenje, što je pre moguće", rekao je Ignjatović.

Ignjatović je ocenio da većina građana koja učestvuje na protestima ne zna odredbe zakona o saradnji sa Tribunalom, niti zna šta piše u optužnici protiv Radovana Karadžića.

"Opasan stav Dačića"

Ljubodrag Stojadinović, komentator lista "Politika", smatra i da se ministar policije Ivica Dačić u slučaju hapšenja Radovana Karadžića ne ponaša kao ministar, već kao lider Socijalističke partije Srbije.

"Zapazio sam kada govori kao predsednik stranke, on se ponaša kao ministar policije, a danas je trebao da govori kao ministar poliicije, a to je bila filozofija lidera stranke", kaže on.

"On ne želi da govori o tome koja je nadležnost MUP-a. On se obraćao starim koalicionim partnerima i biračima da nema ništa sa ovim što se događalo za vreme hapšenja, a nalazi se na čelu MUP-a, ministarstva koje ima legitimno pravo da koristi silu. Takav njegov stav je izuzetno opasan", kaže Stojadinović.

Stojadinović očekuje da će politika nasilja svoj vrhunac doživeti na današnjem protestu. Prema njegovim rečima, miting ima analogiju sa događajima u februaru kada su demonstranti nazivani "našom decom" koja se bore za jedinstvenu Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: