Karadžić tri meseca "u obruču"

Radovan Karadžić je bio tri meseca pod punom kontrolom srpske obaveštajne službe (BIA), 24 sata dnevno, pišu Novosti.

Izvor: FoNet

Ponedeljak, 28.07.2008.

00:31

Default images

Karadžić je za to vreme bio praćen, prisluškivan, nadgledan. List navodi da su beleženi svi kontakti koje je imao i da su neki bili i nameštani ne bi li se došlo do traga koji vodi ka ostalim haškim optuženicima u begu.

Kako Novosti saznaju, sa ovim je bilo upoznato samo nekoliko ljudi u državi - sam vrh BIA, specijalni tužilac za ratne zločine, ali ne, kako se navodi, zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić, kao ni predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Gotovo cela vlada je za to saznala kad i građani Srbije, u ponedeljak uveče. Zašto je komanda za "kraj akcije" - hapšenje - izdata baš 18. jula, u petak, nije još rasvetljeno, piše list.

Neki računaju da su se poklopila tri elementa – povoljan politički trenutak, početak mandata nove koalicije na vlasti (i promena u vrhu BIA), procena Službe da je Karadžić možda shvatio da je u zamci i da se sprema da umakne, pucanje cele mreže jataka i obezbeđenja posle hapšenja Stojana Župljanina.

Prema navodima Novosti, od petka do ponedeljka izvršene su provere identiteta uhapšenog (i DNK analiza...), dodatne analize, ali se nigde zvanično ne spominje gde je Radovan Karadžić proveo ta tri dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: